Scroll to top

Artikel in NRC


Peter Swart - 5 september 2020 - 4 reacties

NRC Handelsblad publiceerde op 4 september 2020 een artikel over goed bewaarde scheepswrakken in het Oostzeegebied. Aanleiding is de vondst van een zeventiende-eeuws fluitschip bij de ingang van de Fins Golf. Het ligt op een diepte van 85 meter. De kans is groot dat het om een Nederlandse koopvaarder gaat.

In het artikel noemt auteur Theo Toebosch ook de Huis te Warmelo en het onderzoek naar de opvarenden van het fregat.

Lees hier het artikel.

4 reacties

 1. Nico Brinck

  Een mooi kort en bondig overzicht van de tot nu toe gevonden Nederlands wrakken. Helaas zullen we er wel nooit veel meer over te weten komen. En ik ben het met de vorige schrijver eens dat de term “amateur” in dit verband al lang achterhaald is!

 2. Henk Flierman

  Hoeveel Hollandse maritieme pareltjes liggen er nog op de Oostzeebodem om opgeraapt te worden. In ijskoud bijna zouteloos stilstaand water voor ons bewaart. Elke vondst in het diepe is weer een Eureka momentje. Om daarna zo mogelijk druppelsgewijze de schatten, ons cultureel erfgoed, naar boven te halen. Zoals gezegd blijvende aandacht is geboden.

 3. Sjoerd Walda

  Mooi artikel , goed om te lezen! Ook goed dat het zo in de aandacht blijft.
  Mooi ook dat je site weer genoemd wordt! De aandacht waard!

 4. Hans Eelman

  Prachtig, zo’n vondst weer. Alleen RCE kan het nog steeds niet nalaten om goedwillende ervaren onderzoekers en duikers “amateurs” te noemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *